Boka MakerbussEN vÅREN 2023

  • Makerbussen innebär att våra IT-pedagoger kostnadsfritt besöker din klass och undervisar både elever och lärare i digitala verktyg och programmering.
  • Makerbussen har med sig nytt och spännande innehåll varje termin.
Uppdrag för åk 4-6

Vårens uppdrag i Makerbussen är att bygga en farkost med Strawbees där sedan roboten Sphero Bolt får fungera som motor. Eleverna programmerar den att gå en viss rutt och samlar prover och undviker faror på vår havsmatta! Kluriga äventyr väntar!

Ni älskar Makerbussen – och därför är den redan fullbokad fram till påsk! Fler tider kommer inom kort – håll utkik!

Uppdrag för åk 7-9 ”Stoppa Hackern”

Här får eleverna i ett spännande scenario lösa vem av de misstänkta som försöker att släcka internet – samtidigt lär de sig om modern nätverksteknik! Tillsammans med eleverna bygger Makerbussens IT-pedagoger ett lokalt nätverk i klassrummet. Eleverna får lära sig olika begrepp som switch, brandvägg, IP-adress, datasäkerhet med mera.  
Läs mer om Stoppa hackern

Våren 2023 kommer Makerbussen att låta eleverna få testa på Sphero Bolt. En applikationsstyrd robot med LED-matris och avancerade sensorer. Massor av kreativ programmering utlovas! 

Låna teknik av oss

Vill du låna teknik som har använts i Makerbussen boka via AV-medias mediekatalogDu kan boka Little Bits, Edison, Micro:bit och Makey Makey