Boka MakerbussEN

Makerbussen har med sig nytt och spännande innehåll varje termin – oftast handlar det om programmering och digitala verktyg. I början på varje termin släpps tiderna som anmälda klasser kan boka. 

Uppdrag för åk 4-6

Vårens uppdrag i Makerbussen är att bygga en farkost med Strawbees där sedan roboten Sphero Bolt får fungera som motor. Eleverna programmerar den att gå en viss rutt och samlar prover och undviker faror på vår havsmatta! 

Uppdrag för åk 7-9 ”Stoppa Hackern”

Här får eleverna i ett spännande scenario lösa vem av de misstänkta som försöker att släcka internet – samtidigt lär de sig om modern nätverksteknik! Tillsammans med eleverna bygger Makerbussens IT-pedagoger ett lokalt nätverk i klassrummet. Eleverna får lära sig olika begrepp som switch, brandvägg, IP-adress, datasäkerhet med mera.  
Läs mer om Stoppa hackern

 

Makerbussen hinner med 500 mil och 65 klassbesök varje termin. 

Fakta MakerbussEN

  • Har ni sett något rosa swisha förbi? Det kan ha varit Mot nya höjders Makerbuss. Den känns ofta igen på vägarna i Kronobergs län och rullar 500 mil varje termin.
  • Bussens bemannas av IT-pedagoger från AV-Media Kronoberg. 
  • Ett bokat besök innebär att IT-pedagogerna kommer till klassrummet med spännande digitala verktyg och undervisar både dig och dina elever.
  • Visste du att Makerbussen besöker skolor tre dagar i veckan! Under en termin hinner Makerbussen att hälsa på hos ungefär 65 klasser i hela länet. 

 

Låna teknik av oss

Vill du låna teknik som har använts i Makerbussen boka via AV-medias mediekatalogDu kan boka Little Bits, Edison, Micro:bit och Makey Makey