Boka MakerbussEN

Makerbussen har med sig nytt  innehåll varje termin – oftast handlar det om programmering och digitala verktyg. I början på varje termin släpps tiderna som anmälda klasser kan boka. 

Uppdrag för åk 4-6

Eleverna ska konstruera en insektsfångare med lysdioder och ett mikroservo. Skadeinsekterna ska både lockas in och sedan fångas! Här behövs inga miljöfarliga gifter – infångningen sker med håv och ljus. Det blir kreativ konstruktion och programmering. 

Uppdrag för åk 7-9 ”Stoppa Hackern”

Här får eleverna i ett spännande scenario lösa vem av de misstänkta som försöker att släcka internet – samtidigt lär de sig om modern nätverksteknik! Tillsammans med eleverna bygger Makerbussens IT-pedagoger ett lokalt nätverk i klassrummet. Eleverna får lära sig olika begrepp som switch, brandvägg, IP-adress, datasäkerhet med mera.  
Läs mer om Stoppa hackern

Makerbussen hinner med 500 mil och 65 klassbesök varje termin. 

Fakta MakerbussEN

  • Har ni sett något rosa swisha förbi? Det kan ha varit Mot nya höjders Makerbuss. Den känns ofta igen på vägarna i Kronobergs län och rullar 500 mil varje termin.
  • Bussens bemannas av IT-pedagoger från AV-Media Kronoberg. 
  • Ett bokat besök innebär att IT-pedagogerna kommer till klassrummet med spännande digitala verktyg och undervisar både dig och dina elever.
  • Visste du att Makerbussen besöker skolor tre dagar i veckan! Under en termin hinner Makerbussen att hälsa på hos ungefär 65 klasser i hela länet. 

 

Låna teknik av oss

Vill du låna teknik som har använts i Makerbussen? Boka via AV-medias mediekatalogDu kan boka Little Bits, Edison, Micro:bit och Makey Makey