Upplev mer

Här berättar vi om spännande samarbeten och aktiviteter som dina elever kan få uppleva kostnadsfritt!  

OBS: Klasser på grundskolan(årskurs 4-9) erbjuds gratis buss till och från alla upplevelser om de är anmälda till Mot nya höjder. Bussen måste bokas 10 dagar innan besöket.

kulturparken småland i växjö

Kulturparken Småland är ett paraply över flera museer – Smålands museum, Sveriges Glasmuseum och Utvandrarnas hus. I Makerverkstaden på Smålands museum kommer eleverna att få lösa ett spännande arkeologiskt mysterium som hänger ihop med med utställningen ”13 000 år – forntiden nära oss”.
Vetenskapshuset i markaryd
I Vetenskapshuset i Markaryd får du och dina elever ta del av spännande utställningar och använda er kreativitet i Makerverkstaden. Här förenas regioner och näringsliv i ett unikt samhällsbyggnadsprojekt med fokus på framtid och innovation.
EPIC i Växjö
Epic i Växjö, får den besökande klassen ta del av en maskinpark som speglar den moderna industrin. Eleverna får uppleva allt från högkvalitativ CNC och plåtbearbetning till automation, mätteknik och robotlabb!

ikea museum i älmhult

IKEA arbetar hårt för att byta ut all plast i sina heminredningsprodukter till plast gjord av återvunnet och/eller förnybart råmaterial. I den här workshopen sätts materialet plast i ett historiskt perspektiv med hjälp av utställningar på IKEA museum. Varför blev plasten så populär? Är den alltid kass? I den kreativa Makerverkstaden får du och dina elever skapa en egen multifunktionell lampa.

veras science center i ljungby

Mer info kommer snart!

huseby bruk i alvesta

Vanligtvis står Huseby bruk som det gjorde för 100 år sedan; med den stora masugnen som gjorde kanoner och spisar, till det stora slottet med fröken Florence Stephens som sista ägarinna. Nu står Huseby i framkant för ny, spännande och aktuell forskning kring skog, vatten och hållbarhet. Temat för 2024 är under utveckling.