Därför funkar Mot nya höjder i klassrummet

Sofie Theorin har varit lärare i tre år i Växjö. Hon har jobbat med Mot nya höjder i flera omgångar och menar att det finns tre starka skäl att använda konceptet i klassrummet:

  1. Allt är packat och klart. ”En stor skillnad på Mot nya höjder och annat undervisningsmaterial är att man får ett färdigt paket. Detta underlättar arbetet enormt och sparar ju massvis av planeringstid. Med Mot nya höjder får jag en tydlig lektionsplanering, tips och material för hur jag ska gå tillväga. Som nyexaminerad lärare har detta material i NO/Teknik underlättat mitt arbete jättemycket.  Jag har fått inspiration på hur jag kan planera ett ämne, antingen som temaarbete eller som enskilda lektioner. En annan sak som är toppen är att jag kan anpassa materialet utefter nivå/ålder/årskurs.”
  2. Engagemanget. ”Min klass motiveras av att det är anmälda till en utmaning som fler elever i länet gör. Dessutom vet de om att de får en belöning om vi genomför alla uppdragen i utmaningen.”
  3.  Utmaningen är kopplat till läroplanen. ”Jag tror att en del lärare tänker att det tar tid att vara med i konceptet. Men då får man ju inte glömma att utmaningen innehåller många delar av kursplanen, och att allt kommer som ett färdigt paket. Mot nya höjder är inspirerande, lärorikt – och framförallt roligt för både mig och eleverna.”