Gör terminens andra rymdutmaning med Christer Fuglesang

Terminens andra utmaning är här! Temat är rymden och heter Make Space och under våren släpper vi tre utmaningar som alla är proppfyllda med experiment och uppdrag.

Aktiviteterna i utmaningarna utgår från en resa till en plats långt ut i rymden, där eleverna ska få lösa några av de problem som en sådan resa innebär. Att resa till vår närmaste planet, Mars, tar ett halvår och vistelsen där många månader innan man kan resa hem. Det är en farlig miljö som ställer krav på utrustning i rymdskeppet men också på tillgång till vardagliga behov som mat och vatten.

[rara_call_to_action title=”” button_text=”Gör vårterminens andra utmaning på temat Make Space” button_url=”http://kronoberg.motnyahojder.com/genomfor-utmaningarna-med-din-klass/make-space/” target=”_self” button_align=”left”][/rara_call_to_action]

 

Blogga när du har gjort utmaningen

När du och dina elever har genomfört utmaningen ska ni blogga om arbetet. Detta gör ni för att vara garanterade en terminsbelöning i maj (som i skrivande stund är hemlig). Läs mer om hur du bloggar här. Under terminen kommer alla län (Kronoberg, Gotland och Gävleborg) göra samma utmaning så håll gärna koll på andras bloggar under terminens gång och hämta inspiration från lärare över hela landet.

Anmäl din klass till rymdtemat

Har du inte hunnit anmäla din klass till vårterminen ännu? Inga problem – det gör du enkelt här.