Klasser i Kronoberg fick besök av forskare i höstterminens rymdbelöning

Höstterminens Make Space-belöning i Maker tour – Mot nya höjder bestod av ett klassbesök av en livs levande forskare. Under förmiddagen 14 januari besökte forskare från Linnéuniversitetet Maker tour – Mot nya höjder-klasser i hela Kronoberg för att berätta om sin forskning och ge elever möjlighet att ställa frågor. 

Totalt deltog fler än 20 forskare från Växjö och Kalmar på belöningsdagen som går under namnet Science Outreach. Alltifrån forskning om havet, miljön och ögonens rörelsemönster presenterades för nyfikna elever och lärare. Närmre 700 elever runt om i Kronoberg fick möjlighet att ställa frågor; alltifrån vad en forskare faktiskt gör till vad som är en forskares favoriträtt! En riktig höjdardag som blev mycket uppskattad av både elever, lärare och de deltagande forskarna. Stort tack alla Maker tour – Mot nya höjder-klasser för ett fantastiskt engagemang med höstterminens rymdutmaningar – nu ger vi oss ut på nya äventyr i skogen!

Vill du också vara med i Maker tour – Mot nya höjder och ta del av utmaningar, maker-bussen och terminsbelöningar? Anmäl dig till vårterminens Make IT Wild med temat skogen!