Legosamhällen och kreativa affärsidéer på Framtidsdagen med UF

Mat – stol, högtalare – gardin och skidor – glasögon: hur kan dessa ord användas i en affärsidé? Det fick lärare testa på att laborera med under Framtidsdagen med UF! 

Måndag förmiddag samlades ett 30-tal lärare i World Trade Center i Växjö för att delta på höstens Framtidsdag. På agendan stod kreativa workshops, spännande föreläsning och prova-på delar ur höstens Makerbuss-besök. Dagen bjöd på en massa kreativa lösningar och spännande idéer. Vad sägs som skidor med GPS? Eller gardiner med inbyggda högtalare?

Kreativa lösningar med lego

Dagens kreativa workshop startade med en riktig utmaning: bygg ett samhälle – på 8 minuter! Med massvis av legobitar till hjälp gällde det att snabbt bygga ihop funktioner i det lilla samhället. Se bild på ett av dagens mästerverk här till höger.

Dagen avslutades med en spännande föreläsning av Fredrik Heintz som talade om Artificiell Intelligens (AI) utifrån ett utbildningsperspektiv. En riktig djupdykning i teknikens möjligheter och många överraskande nyheter.

Stort tack för en fantastisk förmiddag!

 

Psst…! Missade du Framtidsdagen? Tisdagen 30 november arrangeras MAKER GALA där du som Maker Tour – Mot nya höjder-lärare är varmt välkommen. Vi bjuder på 3-rätters middag, spännande nyheter och föreläsning med Elin Häggberg från Teknifik.se. Läs mer här!