Många glada miner när cykelskolbänkarna lanserades inför Tour de Kronoberg

Förra veckan fick alla skolklasser som deltar i Tour de Kronoberg leverans av sin cykelskolbänk. Idag startar tävlingen där de under två veckors tid kommer att tävla mot Ljungby Maskin och Kalmar Innovation Centre

Genom ett unikt samarbete med OfficeFit tar Maker tour – Mot nya höjder ett ställningstagande mot stillasittande i vårens stora tävling Tour de Kronoberg. Varför? När vi rör på oss regelbundet får vi både bättre koncentration och lättare att minnas saker vilket är viktiga faktorer för lärande. OfficeFit erbjuder rörelselösningar för både företag och skola som gör att rörelse blir en naturlig del av dagen. Varför vänder vi oss till företag när vi verkar inom skolan? Jo, för att barn gör inte som vuxna säger – barn gör som vuxna gör! Nu startar resan mot en friskare generation.

Åtta cykelskolbänkar till skolklasser i Kronobergs alla kommuner har nu placerats ut. Under vecka 6 och 7 kommer de att tävla i längst cyklad tid mot andra skolklasser och Ljungby Maskin och Kalmar Innovation Centre. De två klasser som vid tävlingens slut har cyklat längst tid vinner ett studiebesök hos Ljungby Maskin eller Kalmar Innovation Centre.

Lycka till!