Nu släpper vi tiderna för Vetenskapshuset i Markaryd!

ÄNTLIGEN – nu är oktobers tider släppta för att boka in din klass till Vetenskapshuset i Markaryd. 

Måndagen den 2/10 tillkännagavs det första nobelpriset för 2023, och det firar vi med att släppa höstens första tider till Vetenskapshuset i Markaryd. Det finns flera olika utställningar att välja på, och du gör ditt val i anmälningsformuläret. Vill du boka kostnadsfri buss till din klass är det viktigt att du bokar genom att ange den kod som skickas ut med anmälningsbekräftelsen, och att du bokar senast 10 dagar innan ni ska åka.

Detta erbjuder Vetenskapshuset i höst:

Årskurs 4-9, mellanstadiet och högstadiet 

Makerverkstaden har i år en uppgift som är direkt kopplad till Nobelutställningen. Här är det en pedagog från Vetenskapshuset som ger en guidad tur i Nobel. 6 olika pristagare och deras upptäckter har valts ut och ingår i guidningen. Därefter går man ut till Makerverkstaden där man ska illustrera ett av Nobelprisen. Lämplig för åk 4-9. Besöker tar drygt 1.5 h.  

Billys labb går att boka för kemilaborationer. Där kan vi ta emot en halvklass. Andra halvan av klassen kan göra en 4D-frame konstruktion i Teknik labbet. Båda uppdragen tar ca 45 minuter, därefter bytar grupperna station. Lämplig för åk 4-9.  

Årskurs 7-9 + gymnasiet 

Nobel 

Ett skolprogram finns till förfogande och är lämplig för åk 7-Gymn. Det finns tre olika inriktningar och varje del tar ca 80 minuter att genomföra. Del 1 riktar sig mot kemi och fysik. Del 2 biologi och del 3 litteratur. Bokar man ett skolprogram är det en pedagog på Vetenskapshuset som tar emot er och håller i programmet.  

Energi i balans:  

Tekniska museet har tagit fram ett pedagogiskt material. Läraren kan förbereda sig och klassen innan besöket. Det finns även uppgifter man kan arbeta med efteråt. Läraren håller själv i besöket i Energi i balans. Lämplig för åk 7-gymn. Spelet om energi tar ca 1.5h.   

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANMÄLNINGSFORMULÄRET!

Har du några frågor så tveka inte att kontakta oss!