Science on Stage – en upplevelse utöver det vanliga

Nu har det gått drygt en vecka sedan våra tre Maker tour – Mot nya höjder-lärare deltog på Science on Stage 2019 – Talal Mohamed från Braås skola, Pia Johansson från Hamnedaskolan och Emma Lindahl från Älghults friskola. Nu har dem fått landa lite hemma i Sverige och det verkar minst sagt vara glädjefyllda lärare som återvänder. Läs deltagarnas egna ord om deras Science on Stage-upplevelse nedan!
Bild på Pia Johansson vid entrén till Science on Stage.

Talal Mohamed berättar:

Jag har fått äran att delta på Science on Stage 2019 och kunde representera Sverige på bästa sätt med det härliga svenska gänget. Allting roligt har en slut, och min dröm gick i uppfyllelse. Tack för förtroendet och möjligheten. Jag fick ett minne för livet. Jag är stolt över att jobba i svenska skolan. Alla nära och kära är glada för mitt deltagande i Science on Stage 2019. Jag fick massa sms ”HEJA HEJA Sverige”. Det var en otroligt bra konferensen och jag kommer att samarbete med andra länder bland annat ett lärarutbyte med Tyskland. #Sons2019 dagar var mina bästa fyra dagar med glädjefylld förväntan och hopp. Jag lever i glädje, jag lever i en drömvärld.
 

Pia Johansson berättar:

Dagarna var intensiva, de började tidigt och slutade sent. Höjdpunkterna har varit många och en av dem var att få träffa den analoga astronauten från Österrike, Gernot Grömer. En analog astronaut simulerar olika uppdrag på jorden, för att kunna förutse och hitta brister i till exempel utrustning som behövs för en resa till Mars. Det var väldigt roligt att möta alla som kom till min monter på mässan. De visade stort intresse för mitt projekt och för mitt arbete med eleverna. Jag har skaffat mig nya erfarenheter och möjligheter att jobba vidare med mina elever. Det är ett stort lyft för mig som lärare att ha varit en av deltagarna på Science och Stage och kunna representera Sverige, Ljungby Kommun och Hamnedaskolan. Jag kommer med glädje dela mina kunskaper vidare och uppmanar alla att söka till Science on Stage 2022 i Prag. Ett minne för livet.

Emma Lindahl berättar:

Science on Stage är ett fantastiskt tillfälle att se vad som händer i klassrummen ute i Europa, få nya idéer och knyta spännande kontakter. Efter de fyra dagarna i Portugal kan jag konstatera att vi lärare arbetar väldigt lika oavsett land, med hög ambition att göra inspirerande projekt som sätter eleverna i fokus. Under ansökningen hade jag mycket bra stöd från svenska Science on Stage så jag kände mig trygg med mitt bidrag och hur jag tänkte lägga fram det i Portugal. Jag hade dessutom den stora äran att få besök av Science on Stage’s jury som efter att ha tittat närmare på några olika projekt bland annat utnämnde mitt till ett Highly Commended Project. Det känns fantastiskt att mitt och elevernas arbete med stjärnkikarna kan hållas så högt av internationella pedagoger och professorer! Jag vet att det finns oerhört många fler fina projekt där ute, geniala i sin enkelhet, som lätt skulle kunna kvalificera sig till nästa Science on Stage. Så tveka inte! Se till att hålla dig uppdaterad inför nästa gång i Prag 2022 och skicka in en ansökan. Du klarar det!

Stort tack Pia, Emma och Talal för att ni tog er tid att dela med er av era upplevelser! Det är också Pias egna bilder vi får njuta av nedan. Är du intresserad av att delta på Science on Stage? Alla kan lämna in en ansökan och ha möjlighet att få delta på Science on Stage 2022 i Prag. Vi är så glada och stolta över att ha så fantastiska och engagerade lärare i Maker tour – Mot nya höjder. Det är tillsammans med er vi ökar elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik!