endast FÖR ÅRSKURS 4-9

Om du ska boka en upplevelse genom Mot nya höjder, krävs det att du dels är anmäld till konceptet och dels att du har en klass i årskurs 4-9. Gäller i Kronobergs län. 

KOSTNADSFRI BUSS?

Endast klasser i årskurs 4-9 erbjuds gratis buss om de är anmälda till Mot nya höjder. Bussen måste bokas 10 dagar innan besöket. 

Upplev mer: IKEA MUSEUM - ÄR PLAST (ALLTID) KASST?

IKEA arbetar hårt för att byta ut all plast i sina heminredningsprodukter till plast gjord av återvunnet och/eller förnybart råmaterial. I den här workshopen sätts materialet plast i ett historiskt perspektiv med hjälp av utställningar på IKEA museum. Varför blev plasten så populär? Är den alltid kass? I den kreativa Makerverkstaden får du och dina elever skapa en egen multifunktionell lampa. 

IKEA museum vill förmedla hopp kring hur plast blir mindre kasst genom återvinning och återanvändning. Eleverna uppmanas att göra som smålänningarna alltid har gjort: Vara listiga, spara på material och älska funktion.

I Demokratisk Design utställningen ligger fokus främst på faktorerna funktion och hållbarhet, men också begreppet LED. För hållbarhet ligger fokus på materialvalets betydelse för planeten och just i denna workshop speciellt plast. Hur ser produkter ut av återvunnen plast? Hur känns det? Kan man blanda överblivet material från sockerrör i plast? Hur ser PET flaskans spill ut som råvara?

På ett lekfullt sätt kommer elever/studenter också att skapa av termoplast och återvunnet material från IKEA prototypverkstad. I en kreativ process skapas en multifunktionell lampa. Lampan ska lösa fler utmaningar än bara belysning. Eleverna får befästa sina kunskaper om såväl material, funktion och hållbarhet på samma gång. En spännande utmaning!

Praktisk information

  • Besök och workshop endast möjligt för elever i Kronobergs län.
  • IKEA museum tar emot en klass per tillfälle med ett maxantal om 30 elever. Om klassen har fler än 30 elever får två tillfällen bokas.
  • Vi bjuder på bussen – men boka minst 10 dagar innan besöket! Som anmäld Maker Tour – Mot nya höjder klass får du kostnadsfri buss till och från IKEA museum. Information om hur du bokar finns i bokningsbekräftelsen som skickas via mejl när du anmält din klass.

Resursslöseri är en dödssynd