endast FÖR ÅRSKURS 4-9

Om du ska boka en upplevelse genom Mot nya höjder, krävs det att du dels är anmäld till konceptet och dels att du har en klass i årskurs 4-9 i Kronobergs län. 

KOSTNADSFRI BUSS?

Endast klasser i årskurs 4-9 erbjuds gratis buss om de är anmälda till Mot nya höjder. Bussen måste bokas 10 dagar innan besöket. 

Upplev mer: KULTURPARKEN SMÅLAND I VÄXJÖ

Kulturparken Småland är ett paraply över flera museer – Smålands museum, Sveriges Glasmuseum och Utvandrarnas hus. I utställningar, magasin och arkiv finns massor av kunskap och upplevelser med koppling till både historia och nutid.

Som Science Center-nod använder vi oss av de många kopplingar som finns mellan kulturhistoria, naturvetenskap, teknik och matematik i vårt möte med eleverna. I vår Makerverkstad mixar vi ett kulturhistoriskt tema med kluriga uppgifter och kreativa inslag.

I vårens Makerverkstad på Smålands museum kommer eleverna att få lösa ett spännande arkeologiskt mysterium. Aktiviteten knyts samman med utställningen ”13 000 år – forntiden nära oss”.

Praktisk information:

Besök och workshop möjligt för elever i Kronobergs län.

Vi tar emot tar emot en klass per tillfälle med ett maxantal om 30 elever.

Vi bjuder på bussen – men boka minst 10 dagar innan besöket! Som anmäld Mot nya höjder-klass får du kostnadsfri buss till och från Smålands museum.

Kontaktperson på plats:

Alexandra Stiernspetz Nylén

alexandra.nylen@kulturparkensmaland.se

Besöksadress:

Södra järnvägsgatan 2

352 29 Växjö

Lös ett spännande arkeologiskt mysterium med klassen!