Vinnande bidraget blev verklighet på Tekniska museet

Strax innan sommarlovet startade korades en vinnare i vår kluriga idétävling Future Makers. Utmaningen för klasserna var att skapa och presentera en användbar och hållbar produkt ur spillmaterialet från Aneby hus. Vi fick in flera fantastiska bidrag, men vinnaren blev The Eco System Box – en kombinerad planteringslåda, insektshotell och fågelbad/vatten för fjärilar.

Bakom idén finns Julia, Tindra, Ofelia, Josefin och Inez från årskurs 8, Thorén Framtid i Ljungby.

Nu finns deras skapelse förverkligad utanför Tekniska museet i Stockholm. Formgivaren och återvinnaren Stephan Hruza på Koncepteriet har nämligen gjort modellen i full skala med utgångspunkt i elevernas ritning!

Klassen har redan blivit uppvaktad och uppmärksammad, men framöver kommer det också bli ett spännande besök på Tekniska museet. Eleverna kommer få en heldag för att njuta av utställningarna, men även hinna kika på sitt eget vinnande bidrag.

Motiveringen till vinnarprodukten:

”Med en klurighet och en uppfinningsrikedom har vinnarna lyckats skapa en produkt som på ett smart sätt använder spillmaterialet från vår husproduktion. Dessutom bidrar produkten tydligt till FN:S globala hållbarhetsmål genom sina användningsområden. Här får både grödor och insekter sin tydliga plats.” /Elin Ivarsson, Anebyhusgruppen