350 elever fick belöning på Huseby

Just nu pågår intensiv aktivitet ute på Huseby Bruk. Nu i dagarna har Mot nya höjder träffat 350 elever där och levererat belöning. I en unik historisk miljö har klasserna löst mysteriet ”Professorns artefakter”, upplevt spännande forskning och skapat i Makerverkstaden. Mot nya höjder har även stått för kostnaden för bussarna till och från belöningen.

Josefine Wilson, samordnare på Mot nya höjder:

”Belöningen är ett sätt för oss att ge eleverna och lärarna något extra efter att de kämpat med terminens utmaningar. Genom att bjuda på en kunskapsbaserad upplevelse utanför klassrummet skapar vi förhoppningsvis även lust och nyfikenhet att utforska ännu mer!”

Kriterierna för att få belöning är – förutom att göra Mot nya höjders utmaningar – att klassernas lärare fyller i ett formulär med en reflektion. Reflektionen innehåller bland annat frågor om utmaningen i stort, om elevernas arbete och om lärarnas egen utveckling.

Ytterligare 400 elever som reflekterat kring vårens utmaning, men som inte riktigt nådde hela vägen, får guldbiljetter som ger dem gratis inträde till Huseby Bruk i sommar.

 

Elever går till Huseby Bruk