Vårterminens belönade klasser är…

Anpassade grundskolan Strömsnäsbruk årskurs 6-8 samt årskurs 9, Sofiebergs skola Växjö Solen 1-7, Rävemåla friskola årskurs 4-6, Dackeskolan Tingsryd årskurs 5ABC, Lidhults skola årskurs 3-4 och 5, Åsedaskolan 5A och 5B, Hackebackeskolan i Lessebo 4A och 4B.

Dessa klasser hade gjort allra flest uppdrag i utmaningen Make IT Grow och belönas därför med ett äventyr vid Nationalparken Åsnen tillsammans med Mot nya höjder och Länsstyrelsen Kronoberg. Vid nationalparken kommer eleverna få en unik upplevelse där de får lära sig mer om Nationalparken, om Allemansrätten och om friluftsliv.

Flera andra lärare och klasser kvalificerade sig inte riktigt hela vägen till Åsnen-belöningen men likväl får de ta del av en belöning. Även klasserna som kvalificerade sig till Åsnen får ta del av denna belöningen som består av dels förtur till Mot nya höjders olika upplevelser(Science center noder och Makerbussen) och dels fribiljetter för lärarna till höstens Digitala kompetensdag(värde 650kr) samt fribiljetter till Huseby Bruk för alla elever i de belönade klasserna samt en medföljande vuxen.

De klasser som får ta del av den belöningen är:

Ingelstad skola årskurs 5, Dackeskolan 6A, Dackeskolan 4A, Hamnedaskolan 5-6, Kungshögskolan 2B, Hamnedaskolan FK, Prästängsskolan 6A och 6B, Skatelövsskolan årskurs 4-5, Klöxhultsskolan 5B.

Belöningen kommer även fortsättningsvis att bestå av förtur till att boka våra upplevelser, och det är för att vi vill att ert engagemang ska löna sig!

Vi förstår att det ibland inte ryms i planeringen att göra alla uppdrag i utmaningen, men ni gör så mycket ni hinner och vi är tacksamma för all feedback vi får. Reflektionen är ett verktyg till dig som lärare för att du ska få möjlighet att reflektera över ditt arbete och utvecklas i din yrkesroll, och vi är så tacksamma för att läsa alla reflektioner vi får in. På så vis blir reflektionen också ett sätt för oss i Mot nya höjder att bli bättre och skapa ännu bättre utmaningar nästkommande terminer.

Vi hoppas att ni vill följa med oss även nästa termin, i arbetet med temat Make Use. Här är länk till anmälan: https://motnyahojder.com/anmal-din-klass/

Glöm inte att det är fritt att anpassa utmaningen så att den passar just er klass!

Ps. Vårterminen 2025 firar Mot nya höjder 10 år, och vi kommer att återvända till rymden med temat Re:Make Space. Hösten 2025 kommer vi fokusera extra mycket på matte! Häng med vettja!