Utforska AI i vårens andra utmaning

Nu är vårens andra och sista spännande utmaning här. Temat är fortfarande Make IT Real – men nu skiftar innehållet från Internet of Things (IoT) till artificiell intelligens (AI). Eleverna får ta ett spännande kliv rakt in i ett revolutionerande område inom tekniken. Ett område där människan med hjälp av kraftfulla datorer försöker efterlikna mänsklig intelligens, för att skapa artificiell intelligens – AI. Klassen kommer tillsammans att få upptäcka att AI finns överallt och att det kommer att påverka i stort sett allt i vardagen.
En del av innehållet i den här utmaningen kan ligga till grund för diskussioner kring frågor som AI och demokrati och även om hållbar IT.

Utmaningen är framtagen av Tekniska museet. Alla utmaningar är kopplade till läroplanen.
Vetenskaplig rådgivning och faktagranskning: Kungliga Tekniska Högskolan, Uppsala universitet, Södertörns högskola, Det strategiska innovationsprogrammet för sakernas internet – IoT Sverige, Forskningsinstitutet RISE, CETIS och Institutionen för Datavetenskap på Linköpings universitet och Stockholm Environment Institute (SEI).