Utforska plast i höst

Sommarlovet närmar sig, men redan nu kan du anmäla dig till höstens tema där din klass får utforska plast. Vi kallar temat för Make IT Matter.

Höstterminens första utmaning kommer att fokusera på plast som material. Tillsammans tar vi reda på varför det finns plast, och vad som är bra och dåligt med plasten. Vad är plastens historia – och vad händer med plasten nu? Utmaningen kommer att finnas redo att ladda ner på vår webb från och med den 6 september.

Ett inledande arbete för klassen kommer att vara att samla in och sortera plast av olika slag. Plasten kommer att användas i olika aktiviteter senare under terminen. Det är nämligen så att höstens två utmaningar hänger ihop. Del 2 – höstterminens andra utmaning – heter Plastslöjd och är ett nationellt projekt framtaget av Håll Sverige Rent och Waves of Change. Plastslöjd drivs av Tekniska museet och innebär att du som lärare får tillgång till ett färdigt upplägg med filmade lektionsintroduktioner och spännande workshops för eleverna. Det kommer handla om plasten i våra liv, i naturen och i haven. Plast och miljö helt enkelt!

Välkomna till en spännande höst där plast får stor plats.  Här anmäler du din klass till höstens tema Make IT Matter