Mattekluringbana invigs i Stockholm

I samarbete med Botkyrka kommun öppnar Tekniska museet ”mattekluringbanan” i Hågelbyparken, Stockholm. Idén kommer från Maker Tour – Mot nya höjder  och förenar matematik, teknik och naturvetenskap.

De sex kreativa stationerna med bland annat chiffer, kubpussel och kodplankor blev snabbt populära på invigningen i torsdags när mellanstadieelever från Botkyrka fick chansen att gnugga geniknölarna.

– Mattekluringbanan har tidigare gjort succé i Kronoberg inom ramen för projektet Maker Tour – Mot Nya Höjder. Nu har det blivit dags för unga i Botkyrka att knäcka koder och lösa chiffer samtidigt som de får möjlighet att aktivera sig utomhus, säger Maria Olsson, enhetschef vid Tekniska museet.

Med hjälp av en karta får besökarna ta sig mellan stationerna i parken. Vid varje löst station får man en bokstav och i slutet ska gruppen sätta ihop de sex bokstäverna till ett lösenord. Banan är tänkt för skolklasser i årskurs 4-9, men är öppen för alla andra parkbesökare som har lust att utmana sig själva!

Mattekluringbanan kommer att finnas i Hågelbyparken under hösten 2020. Våren 2021 flyttar den vidare till Tensta.