Nästan 1000 elever fick besöka Mars

Idag har nästan 1000 elever från Kronobergs län och Gävleborg besökt Mars. Åtminstone digitalt! Den kritikerrosade utställningen ”Moving to Mars” var terminens belöning för klasser som arbetat och reflekterat på temat Make IT Work med fokus på fantastiska transporter.

”Moving to Mars” finns på Tekniska museet. Utställningen är skapad av the Design Museum i London och handlar om människans fascination av planeten Mars. Dagens belöning innebar att Tekniska museets pedagoger kopplade upp sig mot klassrummen och sedan guidade eleverna runt hela utställningen – allt från föremål från tidigare rymdresor till prototyper för framtidens marsresor visades upp.

”Moving to Mars” gav eleverna en timmes spännande inblick i den stora utmaningen att ta människan till Mars. Några av elevernas kommentarer under visningen var:
”Jag vill inte flytta till Mars om det är 65 minusgrader där!”
”Vad häftigt att få bo i tält på Mars, det skulle jag vilja.”
”Jag kan tänka mig att åka dit om jag får ta med mig några kompisar, och sen åka hem till jorden igen”

En klass fick skriva ner på lappar vad de skulle vilja ta med sig till Mars och varför. Lapparna sattes sedan upp på whiteboardtavlan i klassrummet. Eleverna hade som vanligt klurat ordentligt:
”Min häst! Massor med mat! Godis så jag slipper äta insekter. En kompis som kan begrava mig när jag dör.”

Föresteläraren Berit Svensson besökte den röda planeten med sin klass 2, från Hackebackeskolan i Lessebo:

”Vi var extra förberedda eftersom vi jobbat med rymden i NO under hösten. Eleverna hade massor av frågor till museipedagogen. Det blev en riktigt trevlig belöning – och popcornen var uppskattade!”