Terminens belöning avslöjad

Under höstterminen har nästan 3000 elever jobbat med utmaningarna i Make IT Work. Nu har projektledarna gått igenom klassernas reflektionsformulär och konstaterat att det är ett fantastiskt arbete som gjorts för att väcka nyfikenhet hos eleverna.

Terminens belöning består av ett digitalt besök på den kritikerrosade utställningen ”Moving to Mars” på Tekniska Museet.  Utställningen är skapad av the Design Museum i London och handlar om människans fascination av planeten Mars. Med 150 föremål från tidigare rymdresor och prototyper för framtidens marsresor berättar ”Moving to Mars” om den stora utmaningen att ta människan till Mars – kanske mänsklighetens största äventyr? 

Med utgångspunkt i designen ger ”Moving to Mars” ett nytt perspektiv på hållbar innovation, där materialval, form och teknik är livsavgörande. Utställningen avslutar med att ställa frågan om vi verkligen ska flytta till Mars, eller om de insikter vi fått istället kan användas för att ta bättre vara på den planet vi redan bor på. Vad tycker eleverna? Efter utställningen passar det bra att eleverna får gå in på vår webbomröstning och tycka till!

Belöningsvisningen är digital och eleverna kommer att integreras samt ha möjlighet att ställa frågor till museipedagogen. Pedagogen ser på visningen ihop med klassen i klassrummet.

Visningen pågår ungefär en timme. Mer detaljer kring datum, tider, teknisk utrustning och anslutningslänk har mejlats till  belöningsklasserna. Biljett och popcorn kommer också med posten!

Foto: Empire