Skapa plastslöjd med dina elever

Nu har höstens andra (och sista utmaning!) landat på här på webben. Det är dags att kavla upp ärmarna och börja plastslöjda med dina elever! Som en del i utmaningen finns en tävling där vinnar-klassens verk ställs ut på Tekniska museet och kommer ses av tusentals besökare.

Det finns områden där plasten fortfarande är nödvändig, till exempel inom medicin och högteknologin. Men det finns v-ä-l-d-ig-t mycket plast på fel plats! Efter att ha jobbat med vår sista utmaning den här terminen kommer din klass att:

  • Förstå att plast är en resurs om den används på rätt sätt.
  • Motiveras att samla, sortera, återanvända och återvinna plast som hamnat på fel plats.
  • Skapa med plast och delta i tävlingen Plastslöjd.

Visst låter det bra! Ladda ner utmaningen här

Tävlingen är en frivillig men riktigt kul del av utmaningen. Du tävlar genom att publicera ett foto på klassens kreativa plastverk på Instagram med hashtag #plastslöjd. Endast en bild per klass. Det ska också finnas en kort förklarande text (2 – 3 meningar).  Om skolan inte har konto på Instagram kan du mejla klassens bidrag till oss på Mot nya höjder, så publicerar vi den på vårt Instagramkonto.

Tävlingsperioden startar den 10 oktober och avslutas den 4 november. Det vinnande bidraget presenteras i samband med Hållbarhetsdagen och kommer även att visas upp på Tekniska museet. Förra årets vinnare ser ni på bilden! Det var årskurs 8 i Lund som deltog i tävlingen med valen som drabbats av människornas nedskräpning. Kan du och din klass bättre? Kör igång med plastslöjden och låt fantasin flöda i klassrummet!