[TÄVLING AVSLUTAD] Tävla mot klasser och företag i Tour de Kronoberg och vinn ett studiebesök

Trots de många negativa hälsoeffekter stillasittande drar med sig har det svenska folket aldrig suttit så stilla som nu. Det ska vi ändra på! Genom ett unikt samarbete med OfficeFit tar Maker tour – Mot nya höjder ett ställningstagande mot stillasittande.

Barn gör som vuxna gör

När vi rör på oss regelbundet får vi både bättre koncentration och lättare att minnas saker vilket är viktiga faktorer för lärande. OfficeFit erbjuder rörelselösningar för både företag och skola som gör att rörelse blir en naturlig del av dagen. Varför vänder vi oss till företag när vi verkar inom skolan? Jo, för att barn gör inte som vuxna säger – barn gör som vuxna gör! Nu får ni möjlighet att vara med på resan mot en friskare generation.

Såhär går det till

Under vecka 6 och 7 år 2020 kommer åtta cykelskolbänkar att placeras ut bland skolklasser i Kronoberg, en cykelskolbänk i varje kommun. Två industriföretag i Kronoberg, Ljungby Maskin och Kalmar Innovation Centre (båda är placerade i Ljungby), som redan har kontorscyklar från OfficeFit, kommer under veckornas gång att tävla mot skolorna där längst cyklad tid vinner. Tiden som deltagarna cyklar registreras snabbt och enkelt i en app som tagits fram av OfficeFit. Vilka skolklasser som får en cykelskolbänk lottas fram och alla intresserade lärare har chans att få en cykelskolbänk till sin klass.

Vem är bäst?

För att göra det lite extra spännande kommer två klasser att vinna ett studiebesök hos Ljungby Maskin eller Kalmar Innovation Centre. De klasser som vid tävlingens slut har fått ihop längst cyklad tid vinner. Maker tour – Mot nya höjder står för busskostnaden till och från studiebesöket.

Hjärnstark

För att du som lärare ska få en större inblick i sambandet mellan fysisk aktivitet och lärande kommer alla deltagande lärare att få en biljett till en inspirationsdag i Växjö Konserthus med Anders Hansen och Niklas Delmar tisdagen 17 december. Det är därför viktigt att du som är intresserad av att vara med i tävlingen har möjlighet att delta denna eftermiddag. Här kan du läsa mer.

Gick det lite snabbt? Se hit!

  • 2 december – intresseanmälan till tävlingen öppnar
  • 8 december – sista dagen att skicka in intresseanmälan
  • 9 december – besked om vilka klasser som får en cykelskolbänk
  • 17 december – inspirationseftermiddag i Växjö Konserthus
  • 3 februari – cykelskolbänkarna levereras och tävlingen startar
  • 14 februari – tävlingen avslutas och två vinnare koras
  • De två klasser som cyklat längst tid får besöka antingen Ljungby Maskin eller Kalmar Innovation Centre helt kostnadsfritt!

 

Jag vill vara med!

Anmäl ditt intresse här senast söndagen 8 december. Du kommer därefter att bli kontaktad för mer information. För att kunna delta i utlottningen behöver din klass vara anmäld till vårterminens tema Make IT Wild. Du anmäler dig och din klass till Maker tour – Mot nya höjder och Make IT Wild snabbt och enkelt här.

Lycka till!

Anmäl ditt intresse till Tour de Kronoberg