Terminens tredje och sista utmaning är här

Terminens tredje utmaning är här! Temat är rymden och heter Make Space och utmaningarna är proppfyllda med experiment och uppdrag.

Nu är det dags att landa. Eleverna kommer få göra experiment som handlar om landning och att sätta upp en bas på månen. Utmaningen handlar också om att förstå varför månens yta ser ut som den gör, att bygga en rymdbas, att träna på att kommunicera mellan rymdbas och markkontroll så att inget kan missförstås.

[rara_call_to_action title=”” button_text=”Gör den tredje rymdutmaningen” button_url=”http://kronoberg.motnyahojder.com/genomfor-utmaningarna-med-din-klass/make-space/” target=”_self” button_align=”left”][/rara_call_to_action]

 

 

Blogga när du har gjort utmaningen

När du och dina elever har genomfört utmaningen ska ni blogga om arbetet. Detta gör ni för att vara garanterade en terminsbelöning i maj (som i skrivande stund är hemlig). Läs mer om hur du bloggar här. Under terminen kommer alla län (Kronoberg, Gotland och Gävleborg) göra samma utmaning så håll gärna koll på andras bloggar under terminens gång och hämta inspiration från lärare över hela landet.

Anmäl din klass till rymdtemat

Har du inte hunnit anmäla din klass till vårterminen ännu? Inga problem – det gör du enkelt här.