Utveckla din kreativa sida på digital skaparkväll

Måndagen 14 oktober bjuder AV-Media Region Kronoberg och Maker tour – Mot nya höjder in till en digital skaparkväll för dig som F-9-lärare. Välkommen att utveckla din kreativa sida och ta din undervisning till nya höjder!

Innehåll

3D skrivare: Lär dig att skapa 3D modeller som du sedan kan skriva ut, få tips på hur detta kan användas i klassrummet.
Skärmaskin: Med hjälp av vinylskäraren Cameo kan du designa tryck som du sen kan skära ut och fästa på exempelvis en t-shirt.
Podcast: Med hjälp av vår länslicens Creaza kan du på ett enkelt sätt skapa podcasts. Du får tips på hur podcasts kan användas i undervisningen.
Programmering: Möt den lilla roboten Edison! Du får tips och ideér för hur Edison kan användas i din undervisning. Du får också med dig ett antal spännande utmaningar som du kan göra tillsammans med dina elever.
Bygg ett rymdmonster: Med hjälp av Strawbees får du skapa ett rymdmonster. Strawbees är ett material som verkligen utmanar elevernas kreativitet och förmåga att tänka utanför boxen. Det är också ett material som passar utmärkt när elever ska lära sig om konstruktion.

Tid och plats

Nygatan 20, Växjö klockan 16.00 till ca. 18.00

Kvällen är kostnadsfri och lättare mat ingår!

[rara_call_to_action title=”” button_text=”Läs mer och anmäl dig här senast 4 oktober” button_url=”https://avmedia.kronoberg.se/wp-content/uploads/2019/09/Inbjudandigital-skaparkv%C3%A4ll-14_10-1.pdf” target=”_blank” button_align=”left”][/rara_call_to_action]