Vinnarna av Tour de Kronoberg

Nu är det avgjort! De två vinnande klasserna i Tour de Kronoberg blev Vederslövs skola (Växjö) och Dackeskolan (Tingsryd) – GRATTIS!

Måndagen 3 februari gick startskottet för Tour de Kronoberg – tävlingen där företag tävlar mot skolklasser i Kronoberg om längst cyklad tid. Genom cykelskolbänkar och cykelarbetsbänkar fick elever och medarbetare turas om att cykla på arbetstid respektive skoltid. Tillsammans har cyklade alla deltagare 8031 km, en resa som motsvarar Sveriges sydspetsen till nordspetsen drygt fem gånger(!). Det har varit otroligt jämnt under hela tävlingen och både företag och skolklasser har varit mycket aktiva. När slutklockan ringde 17.00 i fredags räknades den totala cyklade tiden om till antal kilometer och därefter stod det klart vilka två klasser som vunnit. Grattis Vederslövs skola (Växjö) och Dackeskolan (Tingsryd)! Ni var de två klasser som lyckades cykla allra längst och har därmed vunnit ett studiebesök på Kalmar Innovation Centre och Ljungby Maskin.

Slutresultat Tour de Kronoberg

  1. Vederslövs skola (962 km)
  2. Dackeskolan (948 km)
  3. Skatelövsskolan (930 km)
  4. Markaryds skola (910 km)
  5. Kvarndammskolan (829 km)
  6. Kalmar Innovation Centre (778 km)
  7. Klöxhultsskolan (716 km)
  8. Lidhultsskolan (681 km
  9. Lenhovdaskolan (648 km)
  10. Ljungby Maskin (629 km)

 

Nu fortsätter äventyret i skogen i temat Make IT Wild. Missa inte att reflektera över terminens utmaningar – så ses vi på vårterminens storslagna belöning!