Grattis – här är klasserna som får belöning

Nu kan vi äntligen avslöja vilka klasser i Kronobergs län som får ta del av höstens spännande belöning! Belöningen består av ett trådlöst mikroskop som gör att klassen kan fortsätta att utforska naturens hemligheter. Mikroskopet har upp till 80 gångers förstoring, autofokus med LED-belysning och 5 MP-kamera som ger skarpa bilder som kan överföras trådlöst från mikroskopet till mobiltelefoner eller läsplattor. Vi hoppas att belöningen blir en härlig motor för elevernas fortsatta kreativitet och nyfikenhet!

Förutom mikroskopet får klassen även en spirande granplanta. Extra priser som delas ut i år är Kataminospel, ett utmanande spel som utmanar alla åldrar.

Praktiska detaljer för de vinnande klasserna:

  • Belöningen levereras inslagen i ett paket till din skola under skoltid vecka 51
  • För bästa hjälp med att komma igång med mikroskopet – anmäl dig till Hands on Science ”komma igång -föreläsning”. Föreläsningen kommer ge er guidning och tips. Två stycken datum finns tillgängliga för detta.

Tillsammans har nästan 3200 elever jobbat med utmaningarna under terminen. Vi hoppas att du och din klass vill vara med även på vårterminens fortsättning – Make IT Wild PLUS. Som vanligt är det helt kostnadsfritt och ni kan anmäla er på vår webb under hela terminen (anmäl er oavsett om ni hinner göra alla eller några av utmaningarna). Glöm inte att Makerbussen kommer att ha ett nytt spännande innehåll att bjuda på.

Stort grattis igen till vinnande klasser – men även till ALLA som deltagit i terminens utmaningar. Tillsammans ökar vi intresset för naturvetenskap, teknik och matematik!

Vinnande klasser i Kronobergs län:

Ljungby kommun:
Thoren Framtid klass 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Hamnedaskolan klass 6
Vittartydskolan klass 1, 2, 3, 4, 5, 6
Hjortsbergskolan klass 4E
Lidhultsskolan klass 5, 6

Växjö kommun:
Vederslöv skola klass 4, 5, 6
Furutåskolan klass 6A, 6B

Lessebo kommun:
Hackebackeskolan klass 1A, 1B, 4A, 4B
Kvarndammskolan klass 6A, 6B

Markaryds kommun:
Timsfors skola klass 5, 6
Markaryds skola klass 4A, 4B, 4C

Alvesta kommun:
Skatelövsskolan klass 5
Hjortsbergaskolan klass 4, 5, 6

Uppvidinge kommun:
Älghults friskola klass 4, 5, 6