Make IT Live

Live-sändning: Make IT Live

Idag, måndagen den 25 januari klockan 15-17 är du varmt välkommen att delta i vår digitala kick-off med inspiration och kompetensutveckling för dig som lärare. Du får lyssna på forskare från Linnéuniversitet och Naturhistoriska riksmuseet och föreläsare från Tekniska museet. Våra egna projektledare kommer berätta vad du som lärare kan ta del av under terminen och vi kommer dyka ner i en ny viktig rapport som förklarar hur lustfyllt lärande gör att eleverna vill lära sig mer. Detta och mycket mer under två intensiva timmar. Se hela programmet nedan. Vi utlovar en höjdarsändning!

Målgrupp: Lärare i alla åldrar, främst i årskurs 4-9. Du behöver inte ha varit med i Maker tour – Mot nya höjder tidigare, alla kan delta. Även rektorer, politiker och våra samarbetspartners är välkomna att anmäla sig.

Praktisk information: Det är helt kostnadsfritt att vara med på Make IT Live. Allt som behövs för att följa livesändningen är internetuppkoppling. Sändningen sker LIVE från Linnéuniversitetet.

Länk till livesändningen

Program: Make IT Live

  • Region Kronoberg: Utvecklingsledare Sofie Schentz Magnusson hälsar alla välkomna och håller ihop sändningen. Delta gärna i chatten och ställ frågor!
  • Södra och Linnéuniversitetet: Niklas Ammert, prorektor Linnéuniversitetet och Carl-Johan Olsson, ansvarig samhällskontakter Södra berättar om varför de är involverade i Maker tour – Mot nya höjder och vikten av en långsiktig kompetensförsörjning.
  • Tekniska museet: Peter Skogh, museidirektör och Maria Olsson, enhetshcef berättar om rapporten ”Wow! Lustfyllt lärande – vägen till framtiden. Framtiden börjar nu.” En undersökning om hur vi ger kommande generationer de bästa möjliga förutsättningarna för att lösa de stora utmaningarna vi har framför oss. Det handlar om lustfyllt och livslångt lärande, och att skapa upplevelser som ger en wow-känsla som står sig i den allt hårdare konkurrensen om vår uppmärksamhet. I rapporten presenteras en rad framgångsfaktorer och nycklar för att lyckas med framtidens lärande.
  • Tekniska museet och Linneuniversitetet: Mariana Back, intendent och Harald Säll, universitetslektor beskriver årets första utmaning som handlar om skog och innovationer. Temat är Make It Wild PLUS. Den röda tråden genom vårterminen kommer att vara människans förmåga att på gott och ont ”trolla” med naturens krafter och med hållbarhetsfrågor i fokus. Tomas Ribba kommer berätta om den spännande Makerlådan som anmälda klasser kommer att få.
  • Linnéuniversitetet: Professor Johan Berg föreläser om skogens klimatnytta. Hur kan vi bäst sköta skogen och använda skogsråvaran optimalt?
  • Naturhistoriska riksmuseet: Forskare Johannes Bergsten berättar om ett annorlunda bevarandeprojekt på Madagaskar.
  • Maker Tour – Mot nya höjder: Projektledare Malin Wass intervjuar Vera, en gymnasieelev som valt tekniska programmet. Vad var det som övertygade henne om det var det rätta valet för henne?
  • Maker Tour – Mot nya höjder: Projektledare Caroline Schough och Marcus Haglöf reflekterar över vårterminens utmaningar inom temat Make IT Wild PLUS. Först kommer eleverna får undersöka skog och innovation och ni kommer förstå varför man vill vara med i Maker tour – Mot nya höjder.