endast FÖR ÅRSKURS 4-9

Om du ska boka en upplevelse genom Mot nya höjder, krävs det att du dels är anmäld till konceptet och dels att du har en klass i årskurs 4-9 i Kronobergs län. 

KOSTNADSFRI BUSS?

Endast klasser i årskurs 4-9 erbjuds gratis buss om de är anmälda till Mot nya höjder. Bussen måste bokas 10 dagar innan besöket. 

kulturparken småland i växjö

Kulturparken Småland är ett paraplynamn på flera museer – Smålands museum, Sveriges Glasmuseum och Utvandrarnas hus. I Makerverkstaden på Smålands museum kommer eleverna att få lösa ett spännande arkeologiskt mysterium som hänger ihop med med utställningen ”13 000 år – forntiden nära oss”.
Vetenskapshuset i markaryd
I Vetenskapshuset i Markaryd får du och dina elever ta del av spännande utställningar och använda er kreativitet i Makerverkstaden. Här förenas regioner och näringsliv i ett unikt samhällsbyggnadsprojekt med fokus på framtid och innovation.
EPIC i Växjö
Epic i Växjö, får din klass en futuristisk upplevelse. Eleverna får se avancerade robotar och även själva testa den senaste tekniken. Besöket ger en spännande bild av hur modern svensk industri kan se ut med högteknologisk utrustning som robotsvets och en automatiserad minifabrik.

ikea museum i älmhult

IKEA arbetar hårt för att byta ut all plast i sina heminredningsprodukter till plast gjord av återvunnet och/eller förnybart råmaterial. I den här workshopen sätts materialet plast i ett historiskt perspektiv med hjälp av utställningar på IKEA museum. Varför blev plasten så populär? Är den alltid kass? I den kreativa Makerverkstaden får du och dina elever skapa en egen multifunktionell lampa.

veras science center i ljungby

Mer info kommer snart!

huseby bruk i alvesta

Huseby Bruk är godset som står kvar och ser ut som det gjorde för 100 år sedan; Här bodde den sista ägaren Florence Stephens kvar till sin död 1979 när hon testamenterade bruket och markerna till staten.  Idag kan ni besöka Huseby som ser ut som det gjorde på frökens tid när allt man behövde fanns i köksträdgården, i mejeriet, i kvarnen och det lilla man inte kunde odla själv såldes i Brukshandeln.